Site Loading

Kredittkort med drivstoffrabatt

For folk flest er kredittkort et kort som blir forbundet med ferie eller som en slags buffer. Mange blir skremt av høy rente og kort betalingsutsettelse. Det finnes naturligvis skrekkhistorier der folk lar rentene løpe løpsk og ut av kontroll. Har du derimot impulskontrollen intakt og er disiplinert kan fordelene med kredittkort utnyttes.

Midlertidig lån

Et kredittkort er i bunn og grunn et midlertidig lån fra banken eller kortutsteder. Den gir deg muligheten til å betale for ting, tjenester og reiser med penger du egentlig ikke har. Det er svært gunstig å ha et kredittkort tilgjengelig i tide og utide. For eksempel kommer du over et ferietilbud du ikke kan si nei til i Mars, men feriepengene kommer ikke før i Juni. Med et kredittkort kan feriedrømmen bli virkelig.

Andre goder

Det finnes også en rekke andre goder og tjenester som du kan dra nytte av. Blant annet tilbyr en rekke kredittkort muligheten til å samle opp bonus ved kjøp av drivstoff, eller drivstoffrabatt generelt sett. Dette er ofte et tilbud kombinert med andre goder som tilbud på mat, tjenester og reiser. Har du en bil som går på enten diesel eller bensin er du avhengig av å kjøpe drivstoff. Dette er et gode du må ha, så hvorfor ikke spare bonus på det?

Jo høyere forbruk, jo mer spart.

Jo mer og lenger du kjører, jo høyere vil drivstofforbruket ditt være. Dette tilsier at det lønner seg mer med et kredittkort med drivstoffrabatt for de som kjører mest. Med riktig kort kan du ved å velge det riktige drivstoffkortet spare tusenvis av kroner.

Fordeler med drivstoffrabatt

Ved å bruke et kredittkort som sparer opp bonus eller gir deg billigere drivstoff vil et slikt kort enkelt kunne spare penger for deg i hverdagen. Dette uten å redusere forbruket. En viktig faktor er at du må huske å betale inn penger som blir brukt på kortet innen forfallsdato. Om dette ikke gjøres begynner rentene å løpe og pengene du sparer forsvinner raskt i høye renter.

Hva er kredittkort med drivstoffrabatt?

Det er et helt ordinært kredittkort som gir deg rabatt når du bruker kortet til å betale for drivstoff, bensin eller diesel. Det finnes en rekke ulike bensinkort. Noen av kortene gir deg rabatt og fordeler hos mange ulike bensinstasjoner, mens andre kort har et samarbeid hos en enkelt bensinkjede. Pengene du sparer gis på to forskjellige måter, enten ved at du betaler rabattert pris ved kjøp av drivstoff eller som cashback. Om du får rabatten som cashback betaler du full pris for drivstoffet på bensinstasjonen, men når regningen på kredittkortet kommer er rabatten trukket fra sluttsummen.

Ulike typer drivstoffrabatt

De ulike typene opererer som regel med en fastsatt rabatt i øre per liter eller med en prosentvis rabatt. Drivstoff er svært volatilt og kjedene presser prisene. Dette gjør at prisene er i kontinuerlig utvikling og det er lurt å følge med på prisene. De beste prosentvise satsene er opp mot 4% avslag på prisen, så gjør du dette når drivstoffprisen er lav i tillegg gjør du et kupp. Enkelte kredittkort kombinerer også prosentvis rabatt og en fastsatt rabatt. Ved riktig valg av kredittkort kan du spare hele 80 øre per liter. Kjøper du for eksempel 100 liter drivstoff sparer du altså 80 kroner.

Oppsummert

  • Du kan enkelt spare tusenvis av kroner ved å benytte det beste bensinkortet
  • 365direkte, FlexiVisa og Shell Mastercard er eksempler på kredittkort med rabatterte drivstoffpriser
  • Du kan spare opp mot 80-90 øre per liter

En ekstra ting å tenke på er når du handler drivstoff. Prisene er presset og endres ofte. Tradisjonelt sett viser det seg at prisene er noe billigere søndag kveld og mandag morgen. Dette kombinert med et bra kredittkort kan gjøre susen!