Site Loading

Kredittkort test – beste kredittkort 2021

Det finnes mange kredittkort på markedet, som ofte tilbyr noe ekstra for kundene sine. Laveste rente og gebyr, og hvor du får de beste rabattene og fordelene er viktige argumenter når du skal velge ditt neste kort. Les videre for å finne ut hva som kjennetegner de beste kredittkortene i 2021.

Hva er et kredittkort?

Et kredittkort er kort fortalt et betalingskort du kan bruke til kjøp av varer og tjenester, både i butikk og på nett. Det skiller seg fra vanlige bankkort på flere områder. Blant annet er de tradisjonelle bankkortene debetkort, hvor pengene må være satt inn på forhånd. Slik er det ikke med et kredittkort, hvor du betaler etterskuddsvis. I tillegg kommer kortet med en rekke ulike fordeler.

Hvorfor kredittkort?

Alle bør ha et kredittkort. Det reduserer sjansene dine for å bli svindlet gjennom Finansavtaleloven, og det gir deg dermed trygghet i tillegg til den friheten et slikt kort gir deg.

Her gir vi deg kort fem gode grunner til hvorfor du bør skaffe deg og bruke et kredittkort:

  1. Mange kredittkort har en reiseforsikring inkludert når du betaler reisen med kortet. Slik trenger du ikke tenke på å skaffe deg en egen reiseforsikring, eller betale for en løpende forsikring som du ikke bruker dersom du ikke er på reise.
  2. En stor fordel er den rentefrie perioden disse kortene gir. Betaler du kredittkortregningen når den forfaller, slipper du både renter og gebyrer.
  3. Å handle med kredittkort gir deg full oversikt over dine innkjøp.
  4. Når du handler med har du en ekstra trygghet via finansavtaleloven § 54 b. Det er nemlig kreditoren som er ansvarlig for pengene, slik at ved reklamasjoner, manglende levering og så videre, er du som kunde godt beskyttet.
  5. Dersom du er så uheldig at kortet ditt skulle bli misbrukt av andre, vil banken erstatte beløpet for deg. Ved bruk av et vanlig debetkort er ofte pengene tapt i slike tilfeller.

Fordeler med kredittkort

Som du ser er det mange fordeler med å benytte seg av et kredittkort. I tillegg til disse 5 nevnte fordelene, finnes det gjerne ytterligere fordeler. Blant annet fordelsprogrammene de ulike kortene tilbyr. Her kan du opptjene bonuspoeng som kan benyttes til ulike ting, motta cashback eller få rabatter.

For eksempel ved innkjøp av matvarer, får du mulighet til å få rabatter og cashback med ulike medlemskap. Dette kan gjelde Trumf-medlemskap, Æ-appen, Kiwi Pluss-kunder og Coop medlemskort. I tillegg får du fordelene med det kredittkortet du har. Kjører du bil, vil et kort som gir deg fordeler via rabatter på bensin kunne være aktuelt.

Noe av det viktigste er allikevel sikkerheten du har ved å handle. Særlig gjelder dette når du er på reise i utlandet, hvor du kan oppleve at sjansen for å bli svindlet enkelte steder er relativt stor. Om du skulle oppleve dette, er det banken som tar regningen, og ikke du som kunde.

Kortene har sjelden årsgebyrer slik vanlige bankkort eller visa-kort har.

Full kontroll

Siden et kredittkort betales etterskuddsvis, én gang pr måned, er det mye lettere å ha kontrollen på ditt forbruk enn ved å betale med debetkort ved hver handel. Du slipper å tenke over om du har penger på konto. Når regningen for kredittkortet ditt kommer får du full oversikt over hvor og når du har foretatt dine innkjøp. Slik får du en ekstra mulighet til å kontrollere at alt stemmer, før du betaler for det du har kjøpt. Du kan selv velge den kredittgrensen som passer for deg. Om du er bekymret for at du skal handle for mye, så setter du en lavere grense. Grensen kan du endre slik det passer deg.

Frihet i et kredittkort

Et kredittkort gir deg en stor grad av frihet. Du slipper å vente til lønningen er inne på din konto før du slår til på et godt tilbud eller bestiller deg en feriereise. Så lenge du betaler regningen til forfall, er dette helt uproblematisk og du slipper unna rentekostnader.

Vi vet alle at det er perioder av året hvor det kommer mange regninger samtidig. Da kan det være godt å ha et kort slik at du får gjort de innkjøpene du ønsker. Med kredittkortet vil du dermed kunne utsette betalingen til det passer deg selv å betale beløpet.

Velg kredittkort ut fra dine behov

Fordelene med et kredittkort er mange, og du må selv finne det kortet som passer for akkurat deg. Dette kan for eksempel være ut fra hvilke fordeler de aktuelle kortene gir i forhold til dine behov og dine bruksområder, eller hvilke fordelsprogram du ønsker.

Kjører du mye bil og ønsker rabatt på drivstoff? Ønsker du cashpoints som du kan bruke på flyreiser, eller ønsker du rabatter på ulike andre varer og tjenester? Det finnes en rekke ulike kort som gir rabatter, cashpoints eller cashback innen ulike kategorier.

De ulike kredittkortene kan også ha ulike beløpsgrenser og ulike renter, slik at du kan velge det du ønsker også på dette området. For å finne det beste kredittkortet for deg, vil det lønne seg å sammenligne flere ulike tilbud. Det finnes i dag flere sammenligningssider på nett som gir deg god oversikt over ulike tilbud.